Houten vloeren

Een meerlaagse houten vloer bestaat uit een stabiele tussenlaag (meestal watervaste multiplex) en een massief houten bovenlaag van 3 tot 6 mm (bijvoorbeeld eiken). We kunnen dit soort vloeren zowel vast verlijmen als los van de basisvloer met een ondervloer leggen.

Stabiele vloeren

Het vooraf verlijmen  van een multiplank vloer op de tussenlaag levert enorme tijdwinst op. De vloer wordt hierdoor ook heel stabiel. Deze samengestelde vloer is daardoor veel minder gevoelig voor wisselingen van de relatieve luchtvochtigheid dan een massieve vloer. Ook heeft dit soort vloeren geen spijkergaatjes, zoals bij de tapis vloeren.

Geschikt voor vloerverwarming

In de meeste gevallen is deze vloer ook geschikt voor vloerverwarming. De meest toegepaste toplaag diktes zijn tegenwoordig 4 of 6 mm waardoor de vloer ook een aantal keren geschuurd kan worden, voor een langere levensduur.

Schuren

Aanhelen

Trappen

Houten vloeren in het echt zien?
Kom langs bij onze winkel

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden met u in en bespreken de volgorde.

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoud

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudsmiddel.

Advies op maat nodig?

Voor-en nadelen duoplank vloer

Veel vormen mogelijk

Het krimpen en uitzetten gebeurt bij dit soort vloeren niet of nauwelijks. Daarnaast zijn het ook nog hele stille vloeren, met een minimaal loopgeluid. Het parket is uitermate geschikt om in patroon te leggen. Het meest bekend zijn de visgraat, het blokpatroon en de Weense punt. De variatie in vormen is oneindig. Ook zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot banden en biezen. Dankzij de enorme keuze aan houtsoorten, de talloze legpatronen en de vele afwerkingsmogelijkheden ligt het traditionele parket in elk interieur op zijn plaats. Zo zal een grote visgraat het ook in een moderne inrichting goed werken.

Meer weten?

De parketvloer voor de vakman

Het ambachtelijke aspect van parket komt het duidelijkst naar voren bij het plaatsen van tapis. Een eeuwenoud ambacht waar hamer, lijmkam en beitel nog steeds hun werk doen. Het leggen van parket kan dan ook niet zonder de expertise van de ervaren parketteur. Die weet als geen ander hoe het hout bewerkt hoort te worden. U kunt hierbij de vloer voegen naar uw eigen wensen.

Andere vloeren

Wilt u liever een ander soort vloer? Ook die hebben wij in de collectie.

Bamboe

PVC

Laminaat

Kurk