Laminaat vloeren

Een laminaat vloer is direct gebruiksklaar en gemakkelijk te onderhouden. Door de klikverbinding is het eenvoudig zelf te leggen en weer mee te nemen bij uw verhuizing. Wij verkopen vooral laminaat van het merk Quick-Step.

Laminaat en parket

Een parketvloer bestaat voor honderd procent uit hout. Laminaat is samengesteld uit geperst kernmateriaal dat aan de bovenzijde voorzien is van een slijtvaste, met melamine geïmpregneerde, laag. Dit maakt dat laminaat minder lang meegaat dan een houten vloer. De term kliklaminaat gaat over de manier van leggen. De stroken worden in een hoek van 45° aan elkaar geklikt. Door exact deze hoek aan te houden sluiten de delen naadloos in elkaar. En ze zullen ook met intensiever gebruik niet uit elkaar gaan.

Goed zelf te leggen

Het grote voordeel van laminaat is dat het voordelig is in de aanschaf. Bovendien is het goed zelf te leggen. Een punt van aandacht bij het zelf leggen is de ondervloer. Wilt u het in een appartement leggen, let er dan op dat u een speciale ondervloer gebruikt. Laminaat is hard, waardoor het loopgeluid bij een laminaat vloer groter is dan bijvoorbeeld bij een parketvloer. Met de juiste ondervloer kunt u het loopgeluid grotendeels opvangen.

Onderhoud

Laminaat erbij leggen

Laminaat trap

Laminaat vloer in het echt zien?
Kom bij ons langs!

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden met u in en bespreken de volgorde. 

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoud

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudsmiddel.

Advies op maat nodig?

Laminaat is geschikt voor vloerverwarming

Alle Quick-Step laminaatvloeren kunnen we combineren met vloerverwarming. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten. De maximaal toegestane contacttemperatuur is 27°C en de totale warmteweerstand mag niet meer dan 0,15 m² K/W bedragen. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om uw vloer op te warmen, en hoe minder efficiënt uw vloerverwarming is. De warmteweerstand van Quick-Step laminaat in combinatie met een van de ondervloeren is terug te vinden in dit pdf bestand van Quick-Step. Als laatste is het belangrijk om een isolerende laag onder de vloerverwarming aan te brengen die beter isoleert dan het laminaat. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vloeren op vloerverwarming. U kunt altijd terecht bij eigenaar Harry van der Zanden voor advies op maat.

In hout- of steenlook

De toplaag van een laminaat vloer heeft een print in hout of steen. Wij verkopen laminaat ook in andere patronen dan rechte stroken. Kijk voor de voorbeelden op de website van Quick-Step of kom naar onze winkel. De vloeren van Quick-Step hebben een matte uitstraling. En er zit ook nog eens weinig herhaling in de verschillende stroken.

Meer weten?

Geen extra onderhoud nodig

Laminaat verkleurt niet of nauwelijks en is, door de harde toplaag, niet snel beschadigd. Gewoon stofzuigen en dweilen zoals je normaal doet is al voldoende. Er is geen extra onderhoud nodig, zoals bij een houten vloer. Sommige Quick-Step vloeren hebben zelfs een speciale beschermlaag: de hydroseal. Die vloeren zijn redelijk nat te dweilen en zouden we zelfs in de badkamer kunnen leggen!

Andere vloeren

Wilt u liever een ander soort vloer? Ook die hebben wij in de collectie.

Hout

PVC

Bamboe

Kurk