Maak van uw vloer één geheel

Uitbreiden of aanhelen

Heeft u een muurtje verwijderd, gaat u uitbreiden met een aanbouw of serre, of heeft u schade gehad? Wij maken van uw vloer weer één geheel. U kunt bij ons de vloer laten aanhelen. Een van onze medewerkers komt bij u langs en bekijkt de bestaande vloer. We bespreken dan met u de oplossing. Op basis van dit huisbezoek brengen we dan een offerte uit. 

Voorbeeld: kambala vloer

Een voorbeeld is deze kambala vloer (een rode tropische houtsoort). Hier hebben we een stuk erbij gelegd. Hiernaast zie je foto’s van het proces. Uiteindelijk hebben we alles geschuurd en in de olie gezet.

Zo gaan wij te werk

Bij het uitbreiden en aanhelen van het parket is het van belang dat wij de ondervloer goed egaliseren. Heeft u een traditionele parketvloer, dan tanden wij de vloer uit. Zo is de lijn waar de oude muur heeft gestaan niet meer zichtbaar. Het is namelijk niet de bedoeling dat nog te zien is waar het oude huis ophoudt en het nieuwe begint. Of waar uw oude haard heeft gestaan. De nieuwe vloer laten wij altijd namaken op basis van de oude vloer. Denk bijvoorbeeld aan uw oude Bruynzeel vloer waarvan we een stukje moeten laten namaken zodat het zo dicht mogelijk in de buurt van uw bestaande vloer komt. We raden aan om daarna de hele ruimte te schuren en te behandelen met olie of lak. Dit doen we om kleurverschillen en glansverschillen te voorkomen. We proberen het nieuwe hout zo veel mogelijk passend bij de kleur van de oude vloer te krijgen. Hout verkleurt en kan op den duur bijkleuren door het zonlicht. Hoe lang dit duurt verschilt per houtsoort. Uiteindelijk kleurt de vloer dan bij tot één geheel.

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende en duidelijke prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden niet alleen met u in, maar geven u ook advies over de volgorde. 

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoudsadvies

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudspakket met onderhoudsadvies. 

Advies op maat nodig? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier in.