Bamboe vloeren

Een bamboe vloer heeft een karakteristieke lijnenpatroon en is bijzonder geschikt voor in huis. Het is een kwart harder dan eiken, en daardoor slijtvaster. Maar bamboe is ook soepel, licht en flexibel door de bijzonder hoge treksterkte.

Exclusieve uitstraling

Bamboe is vooral mooi! Het geeft uw interieur een zweem van exclusiviteit, het voelt aan als geen ander materiaal, en het ziet er edel en harmonieus uit. De natuurlijke geur zorgt voor een aangenaam aroma.

Milieu- en pandavriendelijk

Een bamboe vloer is milieuvriendelijk. Door de bijzonder snelle aanwas is het mogelijk om ongeveer een derde van de bamboestammen te kappen, zonder dat het bos in omvang afneemt. Geregeld kappen versterkt de groeikracht (net als bij gras) zelfs! Ook voor de panda is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda leeft in het middengebergte van Centraal China en trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn.

Schuren

Aanhelen

Trappen

Bamboe in het echt zien?
Kom langs in onze winkel

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende en duidelijke prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden niet alleen met u in, maar geven u ook advies over de volgorde. 

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoudsadvies

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudspakket met onderhoudsadvies. 

Advies op maat nodig? Neem contact met ons op!

Bamboe is geschikt voor vloerverwarming

Bamboe is een stabiel product, het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit. Daarom is het nauwelijks gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen. Het heeft een bijzonder lage warmteweerstand waardoor het goed past bij vloerverwarming. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vloeren op vloerverwarming. U kunt bij ons terecht voor advies op maat, daarvoor vragen we u een afspraak te maken.

Moso bamboe

Bij Neerlandia Houten Vloeren gebruiken we bamboe vloeren van het merk Moso. De bamboe die zij gebruiken heeft op de eerste vijf meter van de stam geen bladgroei en is daarom voor de panda geen voedselbron. Moso International is voor Europa een belangrijke leverancier van bamboe producten.

Andere vloeren

Wilt u liever een ander soort vloer? Ook die hebben wij in de collectie.

Hout

PVC

Laminaat

Kurk