Kurk vloeren

Kurk is geen houten vloer, en ook geen parket. Toch bieden wij dit natuurproduct aan. Het komt namelijk wel van bomen: van de schors, om precies te zijn. Juist daarom is het een verantwoord ecologisch product.

Eeuwenoud ambacht

Kurk komt van de kurkeik, die voornamelijk groeit in Portugal, Frankrijk en Noord-Afrika. De schors wordt handmatig, volgens eeuwenoud ambacht, van de boom verwijderd. De boom wordt hierbij geen schade toegedaan. De schors groeit gewoon weer aan. Een kurkeik wordt ongeveer 200 jaar oud. Om de negen jaar kan de schors ‘geoogst’ worden. De eik vormt daarmee een bijna onuitputtelijke bron.

Toonaangevend in kurk

Wij werken graag met Wicanders.  Wicanders maakt stille vloeren met een natuurlijke warmte isolatie. Zij werken samen met Amorim (Portugal). Amorim heeft al meer dan 130 jaar ervaring heeft in kurkproducten. Vertegenwoordigd in meer dan 51 landen wereldwijd werken zij onophoudelijk aan het aanprijzen van kurken vloerbedekking.

Schuren

Aanhelen

Trappen

Kurk vloeren in het echt zien?
Kom bij ons langs!

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden met u in en geven u advies over de volgorde. 

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoud

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudsmiddel.

Advies op maat nodig?

Voordelen van kurk

Vroeger werd kurk vaak direct op de vloer gelijmd. Hierdoor was deze heel moeilijk te verwijderen. Tegenwoordig wordt kurk fabrieksmatig al op een HDF kern verlijmd. Daarom kunnen we het ‘zwevend’ (los van de ondervloer) leggen. In combinatie met de klikverbinding scheelt dit veel tijd bij het leggen. De vloer wordt afgewerkt met een slijtvaste, antistatische en vuilafstotende keramische lak. Hierdoor is de kurkvloer makkelijk te onderhouden. Kurk is niet meer te schuren. Alleen als u nog niet door de laklaag heen bent kunnen we het nog lichtjes opschuren, en er een extra laklaag op zetten. Kurk heeft het bijkomende voordeel dat het een heel stille, veerkrachtige vloer is die niet snel beschadigd. De unieke honingraatstructuur creëert een thermische isolatie, waardoor deze warm aanvoelt.

Kurk en vloerverwarming

Kurkvloeren van het merk Wicanders zijn geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de isolerende eigenschappen zal de vloer langzamer opwarmen dan de meeste laminaat vloeren of houten vloeren. De warmte wordt langzamer vrijgegeven. De oppervlaktetemperatuur van de ondervloer mag niet hoger zijn dan 26°C. Een kurkvloer kunt u direct op de basisvloer plaatsen, een tussen vloer is dus niet nodig.

Andere vloeren

Wilt u liever een ander soort vloer? Ook die hebben wij in de collectie.

Hout

Bamboe

PVC

Laminaat