PVC vloeren

Een PVC vloer, ook wel vinyl genoemd, is een elastische vloerbedekking die eenvoudig te onderhouden is. In het verleden uitsluitend leverbaar vanaf de rol, maar tegenwoordig ook in stroken of tegels te krijgen, met een houten vloer of plavuizen patroon.

Kwaliteit van de ondervloer

Bij een PVC vloer is de kwaliteit van de ondervloer belangrijk. Wordt het PVC gelijmd aan de ondervloer? Dan kunnen oneffenheden in de ondervloer al snel zichtbaar worden. Daarom adviseren wij om de ondervloer altijd goed te laten egaliseren. Oneffenheden komen dan niet meer door het PVC heen. Soms kunnen we dit ook oplossen met een speciale rigid PVC vloer. Die heeft een extra sterke onderlaag, waardoor egaliseren soms niet meer hoeft. Om dit echt goed te kunnen beoordelen moeten we de vloer altijd even in  het echt zien. Wij komen zelf altijd eerst even kijken naar de ondervloer om te zien of deze geschikt is.

PVC zwevend plaatsen

PVC kunnen we ook ‘zwevend’ plaatsen, met een klikverbinding en los van de ondervloer. Bent u handig? Vanwege de klikverbinding is de vloer dan ook makkelijk zelf te plaatsen. Ander bijkomend voordeel: de vloer is ook weer heel los te halen. U kunt de vloer bij verhuizen dan gewoon meenemen!

PVC onderhoud

PVC erbij leggen

PVC trap

PVC vloeren in het echt bekijken?
Kom langs bij onze winkel!

Werkwijze

Stap 1

Kom gerust langs bij onze winkel

U kunt zo binnenlopen tijdens onze openingstijden of een afspraak maken, wat u zelf het prettigst vindt.

Stap 2

Thuisbezoek

Thuis meten wij de ruimte(s) op en spreken we uw wensen rustig met u door. 

We geven advies over de voorbereiding, zoals de planning, de keuze van de vloerverwarming of het klaarmaken van de ondergrond. Dit doen we vrijblijvend en gratis.

Stap 3

Prijsopgave

We geven u een vrijblijvende prijsopgave. 

Stap 4

Plannen

We plannen de werkzaamheden met u in en bespreken de volgorde.

Is het bijvoorbeeld handig om eerst de keuken te laten plaatsen of komt eerst de vloer? En hoe lang moet het stucwerk drogen voordat we met de vloer kunnen beginnen?

Stap 5

Voorbereiding

In het voortraject geven we uitgebreid advies. 

Bijvoorbeeld: Is de ondervloer droog en vlak genoeg? Hoe werkt het opstookprotocol bij een vloerverwarming? En hoe sluit de vloer goed aan op de tegels? 

Stap 6

Uitvoeren

We gaan lekker aan de slag met de vloer. Fijn!

Stap 7

Onderhoud

Na afloop krijgt u van ons een onderhoudsmiddel. 

Advies op maat nodig?

PVC is geschikt voor vloerverwarming

PVC is geschikt voor vloerverwarming. De vloerverwarming moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. De maximale contacttemperatuur van het PVC mag niet hoger zijn dan 27°C. Ook moet u erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Quick-Step PVC 4,5 mm heeft een totale warmteweerstand van 0,015 m² K/W bij verlijming, of 0,025-0,070 m² K/W bij ‘zwevend’ plaatsen. Een gelijmde PVC vloer geeft de warmte dus beter door. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vloeren op vloerverwarming. U kunt bij ons terecht voor advies op maat.

Gemakkelijk te onderhouden

PVC vloeren hoeft u alleen maar te dweilen en te stofzuigen. Net zoals normaal dus, geen extra onderhoud nodig. Alle Quick-Step PVC vloeren hebben een beschermende toplaag waardoor ze watervast, kras- en vlekkenbestendig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de kopjes van de stroken niet omhoog gaan staan na regelmatig dweilen.

Meer informatie nodig?

PVC vloer in het echt ervaren

Hoe voelt een PVC vloer nou eigenlijk aan als je erop loopt? Er is maar één manier om dit uit te testen… in het echt! Een PVC vloer is zachter dan bijvoorbeeld laminaat of hout, dus die tikkende hakken of schuivende stoelen hoort u er minder op. En als u thuis uw schoenen uittrekt voelt het ook zachter en warmer aan. In onze winkel hebben we rechte stroken en visgraatpatronen in PVC. En natuurlijk een groot scala aan kleuren. Wij verkopen vooral PVC van het merk Quick-Step. Wij adviseren de vloeren altijd eerst in het echt te bekijken, omdat een foto sterk af kan wijken van de look in het echt. We hebben van de meeste Quick-Step PVC vloeren voorbeeldborden in onze winkel.

Andere vloeren

Wilt u liever een ander soort vloer? Ook die hebben wij in de collectie.

Hout

Bamboe

Laminaat

Kurk