Wat zijn jullie onderhouds adviezen?

Wat zijn jullie onderhouds adviezen?

Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in een goede staat te houden, zult u zorgvuldig om moeten gaan met uw vloer. Onafhankelijk van het type vloer geven wij de volgende onderhouds adviezen.

Matten

• Plaats bij ingang, zowel bij voor- en achterdeuren en schuifpuien, goede schoonloopmatten. Belangrijk is dat de mat voldoende vocht opneemt en ook het vuil onder de schoenen wegveegt. Wij kunnen u adviezen geven over de juiste schoonloopmat voor u. We verkopen deze ook in de winkel of kunnen ze voor u bestellen.
• Let erop dat er geen zogenaamde weekmakers in zijn verwerkt. Dit zijn bepaalde grondstoffen die schade en/of verkleuringen kunnen toebrengen aan de vloer.

Meubels

• Plaats beschermingsmiddelen zoals viltjes onder tafel- en stoelpoten en ander meubilair dat regelmatig verschuift. Hiermee voorkomt u (ernstige) beschadigingen.
• Intensief gebruik van bureaustoelen met draaiende wielen kan resulteren in beschadigingen op uw vloer. Het is daarom aan te raden om bij aanschaf van een bureaustoel te kiezen voor zogenaamde ‘zachte’ wielen. De ‘zachte’ wielen zijn ook los verkrijgbaar.
• Pas op met schoenen met naaldhakken. Is de hak eronder versleten, dan kunnen deze putjes in de vloer veroorzaken.
• Plaats plantenbakken met openingen nooit direct op de vloer, maar zet deze bijvoorbeeld op een schaal, zodat er geen water op de vloer kan lekken.

Luchtvochtigheid

Bij een lage luchtvochtigheid kan het zinvol zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen om de houten vloer optimaal in conditie te houden. Een luchtbevochtiger kunt u bij ons kopen. Luchtvochtigheid meet u met een hygrometer. Deze kunt u ook bij ons in de winkel aanschaffen. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer ligt tussen de 50% en 65%. Vooral in de winter kan de luchtvochtigheid in huis sterk dalen en kunnen krimpnaden ontstaan. Zie ook: hoe voorkom ik kieren?

Reinigen

Vuil en zand werken als schuurpapier. Stofzuig (met de zuigmond in de borstelstand) daarom de vloer regelmatig of gebruik een stofwisser. Het merk Bona (waar onze parketteurs olie en lak van gebruiken) heeft een speciale schoonmaak spray mop. Zij hebben een aparte mop voor geoliede, gelakte en laminaatvloeren. Deze kunt u bij ons in de winkel kopen. Indien u een vloer vochtig afneemt, moet dit altijd met een goed uitgewrongen doek of mop gebeuren. Neemt u de vloer te nat af, dan kan het hout plaatselijk gaan uitzetten of kunnen er bij de naden verkleuringen ontstaan. Laat nooit plassen water of ander vocht op de vloer staan, maar verwijder deze snel.

Persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.