Lamelparket

Lamelparket

Samengestelde vloer met toplaag en onderlaag

Lamelparket is een samengestelde vloer. Niet te verwarren met laminaat. Lamelparket is een relatief voordelig alternatief voor de traditionele parketvloer. Dit komt door de samenstelling. Lamelparket bestaat uit lagen. Een toplaag van 3 of 4 millimeter van bijvoorbeeld eiken, en een onderlaag van bijvoorbeeld vuren hout. Deze worden aan elkaar verlijmd onder hoge druk. De stevige onderlaag maakt een lamelvloer dan stabiel. Dat wil zeggen: minder gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Hierdoor gaat hij minder werken. U krijgt bij te lage of te hoge luchtvochtigheid dus veel minder snel kieren of stukjes die omhoog komen. Bij een massieve vloer gebeurt dit veel sneller. Lamelparket kunnen wij ‘zwevend’, los van de ondervloer, plaatsen. Een andere optie is vast verlijmd aan de basisvloer.

Milieubewuste keuze

Lamelparket een milieubewuste keuze. Dat komt omdat er maar weinig hout voor de toplaag nodig is. En het hout blijft, zelfs in deze samenstelling, onverwoestbaar. De kwaliteit is namelijk niet afhankelijk van dikte. Parket met een toplaag van drie millimeter hardhout gaat bij normaal gebruik nog altijd minimaal 25 jaar mee. Dit komt doordat er bij het kaal schuren net geen millimeter van de toplaag af gaat. Kaal schuren is gemiddeld eens in de 10-15 jaar nodig.

Geschikt voor vloerverwarming

Door de specifieke sandwichconstructie is een lamelparketvloer goed bestand tegen vocht. Met een luchtbevochtiger houdt u de vloer op een constante luchtvochtigheidsgraad van minimaal 50%. Dan heeft u jarenlang plezier van uw lamelparket. Vloerverwarming is ook geen enkel probleem. Dit komt door de stabiliteit van de vloer. U moet dan wel kiezen voor een geschikte houtsoort, bijvoorbeeld eiken.

Voordelen lamelparket

✓ Makkelijk zelf te plaatsen.
✓ In de meeste gevallen weer eruit te halen en opnieuw te plaatsen.
✓ Met goed geluidsisolerende tussenlaag toe te passen in appartementen.
✓ Snel te plaatsen.
✓ Relatief voordelig.

Nadelen lamelparket

– Bij zwevend gelegd enig loopgeluid.
– Kans op het doortekenen van de tussenlaag.

Persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.