PVC vloeren

Een PVC vloer, ook wel vinyl genoemd, is een elastische vloerbedekking die eenvoudig te onderhouden is. In het verleden uitsluitend leverbaar vanaf de rol, maar tegenwoordig ook in stroken of tegels te krijgen, met een houten vloer of plavuizen patroon.

PVC vloer van Quick-Step (door ons gelegd)

Kwaliteit van de ondervloer

Bij een PVC vloer is de kwaliteit van de ondervloer belangrijk. Wordt het PVC gelijmd aan de ondervloer? Dan kunnen oneffenheden in de ondervloer al snel zichtbaar worden. Daarom adviseren wij om de ondervloer altijd goed te laten egaliseren. Oneffenheden komen dan niet meer door het PVC heen. Soms kunnen we dit ook oplossen met een speciale rigid PVC vloer. Die heeft een extra sterke onderlaag, waardoor egaliseren soms niet meer hoeft. Om dit echt goed te kunnen beoordelen moeten we de vloer altijd even in  het echt zien. Wij komen zelf altijd eerst even kijken naar de ondervloer om te zien of deze geschikt is.

PVC zwevend plaatsen

PVC kunnen we ook ‘zwevend’ plaatsen, met een klikverbinding en los van de ondervloer. Bent u handig? Vanwege de klikverbinding is de vloer dan ook makkelijk zelf te plaatsen. Ander bijkomend voordeel: de vloer is ook weer heel los te halen. U kunt de vloer bij verhuizen dan gewoon meenemen!

PVC is geschikt voor vloerverwarming

PVC is geschikt voor vloerverwarming. De vloerverwarming moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. De maximale contacttemperatuur van het PVC mag niet hoger zijn dan 27°C. Ook moet u erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Quick-Step PVC 4,5 mm heeft een totale warmteweerstand van 0,015 m² K/W bij verlijming, of 0,025-0,070 m² K/W bij ‘zwevend’ plaatsen. Een gelijmde PVC vloer geeft de warmte dus beter door. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vloeren op vloerverwarming. U kunt altijd bij eigenaar Harry van der Zanden terecht voor advies op maat.

Gemakkelijk te onderhouden

PVC vloeren hoeft u alleen maar te dweilen en te stofzuigen. Net zoals normaal dus, geen extra onderhoud nodig. Alle Quick-Step PVC vloeren hebben een beschermende toplaag waardoor ze watervast, kras- en vlekkenbestendig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de kopjes van de stroken niet omhoog gaan staan na regelmatig dweilen.

PVC vloer in het echt ervaren

Hoe voelt een PVC vloer nou eigenlijk aan als je erop loopt? Er is maar één manier om dit uit te testen… in het echt! Een PVC vloer is zachter dan bijvoorbeeld laminaat of hout, dus die tikkende hakken of schuivende stoelen hoort u er minder op. En als u thuis uw schoenen uittrekt voelt het ook zachter en warmer aan. In onze winkel hebben we rechte stroken en visgraatpatronen in PVC. En natuurlijk een groot scala aan kleuren. Wij verkopen vooral PVC van het merk Quick-Step. Wij adviseren de vloeren altijd eerst in het echt te bekijken, omdat een foto sterk af kan wijken van de look in het echt. We hebben van de meeste Quick-Step PVC vloeren voorbeeldborden in onze winkel.