Laminaat

Een parketvloer bestaat voor honderd procent uit hout. Laminaat is samengesteld uit geperst kernmateriaal dat aan de bovenzijde voorzien is van een slijtvaste, met melamine geïmpregneerde, laag. Dit maakt dat laminaat minder lang meegaat dan een massief houten vloer of tapis vloer. Daar staat tegenover dat laminaat direct gebruiksklaar en makkelijk in onderhoud is.

image-2016-02-20(6)

Kliklaminaat
De term kliklaminaat is afkomstig van de wijze van verbinding. De ‘planken’ worden in een hoek van 45° aan elkaar geklikt. Door exact deze hoek aan te houden sluiten de delen naadloos in elkaar. En ze zullen ook met intensiever gebruik niet uit elkaar gaan.

Goed zelf te leggen
Het grote voordeel van laminaat is dat het voordelig is in de aanschaf. Bovendien is het goed zelf te leggen. Een punt van aandacht bij het zelf leggen van laminaat is de ondervloer. Wilt u het laminaat in een appartement leggen, let er dan op dat u een speciale ondervloer gebruikt. Het loopgeluid, dat bij een laminaatvloer groter is dan bij een parketvloer, wordt daarmee voor een groot deel opgevangen.

Apart design
In de toplaag van een laminaat vloer is een fotoprint opgenomen. Hout, steen, maar ook allerlei fantasiedesigns zijn hierdoor mogelijk. Laminaat verkleurt niet of nauwelijks en is, door de harde toplaag, niet snel beschadigd. Het is een vloer die uitermate geschikt is voor mensen die geen groot onderhoud willen of een eigentijds ontwerp zoeken.