Portfolio

Neerlandia Houten Vloeren heeft in de loop der jaren een aantal uitzonderlijke houten vloeren mogen opknappen. Hier vindt u een aantal van onze mooiste projecten op een rijtje. Klik op de foto’s voor een grotere weergave.

Nieuwbouw Drukkerij Brakkenstein
In opdracht van de Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten ontwikkelt Ballast Nedam een passende leefomgeving voor paters: appartementencomplex Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen. Neerlandia mocht in de gangen en kantoortjes een nieuwe gerookte eiken vloer leggen van in totaal 140 .

 

Schaatscafé Pierre en café ’t Behouden Huys in Triavium
Neerlandia schuurde en oliede de eiken ministrookjes in schaatscafé Pierre en de eiken kopse blokjes in café ’t Behouden Huys (180 ).

 

Bekleding van een trap met eiken parket
Neerlandia mocht in een huis een van de trappen bekleden en de vloer aanhelen. De trap moest ook breder gemaakt worden, zodat de bewoners erop konden zitten. De vloer is afgewerkt met naturel olie.

 

Kasteel Heyendael
Neerlandia kreeg de opdracht om de vloeren van Huize Heyendael in Nijmegen na te maken en enkele vloeren te restaureren. De vloeren hadden ingewikkelde patronen waardoor de parketteurs hun vakkennis konden laten zien. Zij moesten deze  patronen exact namaken. Als vloer ziet u vlechtpatronen in de band  en molenwiekpatronen met vlakverdelingen in verschillende houtsoorten.

 

Concertgebouw De Vereeniging
In 2010 besloten de eigenaren van de  De Vereeniging dat hun prachtige, traditioneel gelegde houten vloer aan een opknapbeurt toe was. De eer was aan Neerlandia Houten Vloeren om deze klus te klaren. Het was een enorm karwei met een schitterend resultaat. Wij zijn trots op de vloeren die we hebben gelegd in De Vereeniging. Het concertgebouw beschikt over de beste akoestiek van Nederland, dus de akoestiek werd getest in combinatie met de houten vloeren. Alles werd gecontroleerd om het goede geluid te behouden. In totaal hebben we hier meer dan 1000m² vloer gerenoveerd en nieuw gelegd.

 

Klooster aan de Sterrenschansweg te Nijmegen
Onder een schraal, versleten vinyl vloer ging een kleine schat schuil. Het opknappen van deze vloer was zeer zeker de moeite waard. In het voormalige klooster aan de Sterrenschansweg in Nijmegen lag, onder een oude vinyl vloer, een prachtige houten patroonvloer. Doordat het vinyl op de houten vloer was geplakt, moesten we flink schuren om de lijmresten weg te krijgen. Nu kan deze vloer van ongeveer honderd jaar oud weer vele jaren mee.