Portfolio

Neerlandia Houten Vloeren heeft een aantal uitzonderlijke vloeren mogen opknappen. In dit portfolio vindt u een aantal van onze mooiste projecten op een rijtje. Klik op de foto’s voor een grotere weergave.

Eiken trap en vloer (februari 2023)

In deze woning hebben we de vloer geplaatst en de trap bekleed. Beide hebben we geolied met de kleur Frost en daarna afgewerkt met een matte lak.

 

Eiken visgraat vloer (januari 2023)

Nieuwe eiken visgraat vloer gelegd in deze woning. De vloer heeft af en toe een noest en is afgewerkt met de kleurolie Provincial en een matte lak van het merk Bona.

 

Trap van maple hout (januari 2023)

 

Bilinga vloer (januari 2023)

Bilinga is een bijzondere houtsoort, die je niet vaak ziet. Het is een hardhoutsoort die veel voorkomt in tropisch West-Afrika. In deze woning hebben we hem gelegd in visgraat patroon met een band, een bies (een zwart randje) en staande friezen. Ook bekleedden we de vensterbanken met hetzelfde hout.

 

Afzelia visgraat vloer (oktober 2022)

In deze woning hebben we een afzelia visgraat vloer gelegd. De rand werkten we af met een band en een bies van wengé (donker) en maple (licht) hout. De vloer lakten we met een glanzende lak.

 

Aanheling eiken vloer (juli 2022)

Bij de aanbouw hebben we een stuk van de eiken vloer erbij gelegd. Daarna hebben we de gehele ruimte geschuurd en behandeld met één laag Neutral Light kleurolie en twee lagen extra matte RAW lak van het merk Bona.

 

Eiken lamel (juni 2022)

Deze eiken lamelvloer hebben we gelegd en afgewerkt met een naturel olie.

 

Eiken Hongaarse Punt (juni 2022)

Deze eiken Hongaarse Punt hebben we op vloerverwarming gelegd. Afmeting planken: 140×600 mm. In een hoek van 60 graden, met band rondom.

 

Eiken trap met antislip strip (mei 2022)

Trap bekleed met eiken en een zwarte antislip strip. Aan de zijkant strak afgewerkt.

 

Eiken lamel vloer (april 2022)

We hebben de oude grenen vloer verwijderd en een eiken lamel vloer geplaatst. Deze lamel vloer behandelden we met een Invisible kleurolie van het merk Bona en daarna met twee matte lak lagen (ook van Bona).

 

Noten hout en Wengé hout mat gelakt (maart 2022)

Bij deze Noten houten vloer (links) en deze Wengé houten vloer (rechts) hebben we een stukje gerepareerd (ontbrekende stukken aangevuld). Vervolgens zijn beide vloeren afgewerkt met een matte lak.

 

Eiken Hongaarse Punt

Deze eiken Hongaarse Punt hebben we gelegd en afgewerkt met een witte kleurolie. De vloer heeft een 1-bis sortering, een sortering met af en toe een klein noestje.

 

Bamboe diagonaal (februari 2022)

Deze bamboe hebben we diagonaal gelegd. De bamboe is side-pressed, heeft de kleur naturel en hebben we afgewerkt met drie matte lak lagen.

 

Eiken Hongaarse Punt (december 2021)

Deze eiken Hongaarse Punt vloer hebben we afgewerkt met de kleur Neutral Light en een matte lak. De vloer heeft dus bijna geen noesten.

 

Visgraat PVC op vloerverwarming (december 2021)

Deze visgraat PVC vloer hebben we vast verlijmd op een ondergrond met vloerverwarming. Deze PVC is van het merk mFlor.

 

Eiken visgraat vloer gerookt (november 2021)

Eiken gerookte visgraat vloer met band.

 

Eiken visgraat vloer zonder noesten (oktober 2021)

Eiken visgraat vloer gelegd in de sortering eiken premier (bijna helemaal zonder noesten). De vloer heeft een onbehandelde uitstraling.

 

Eiken rechte stroken (oktober 2021)

Eiken duoplank vloer met planken van 22 cm breed.

 

Eiken visgraat vloer zonder noesten (augustus 2021)

Deze eiken visgraat heeft geen noesten. Na het leggen werkten we de vloer af met matte lak lagen.

 

Quick-Step laminaat vloer (augustus 2021)

Deze Quick-Step laminaat vloer plaatsten wij op vloerverwarming. We legden onder het laminaat een speciale heat foil ondervloer (links te zien) voor een extra goede doorlating van de warmte. Quick-Step Majestic Vallei eik lichtbruin MJ3550.

 

Eiken gerookte visgraat naturel geolied (juli 2021)

Deze eiken planken hebben geen noesten en een afmeting van 12 cm bij 60 cm. Ook bij ons in de winkel te zien!

 

Eiken visgraat planchetten (juni 2021)

Deze visgraat eiken planchetten vloer hebben we gelegd. De vloer is door de producent al geolied.

 

Kambala vloer (juni 2021)

Bij deze kambala vloer (een rode tropische houtsoort) hebben we een stuk erbij gelegd. Hieronder zie je foto’s van het proces. Uiteindelijk hebben we alles geschuurd en in de olie gezet.

 

Eiken visgraat vloer met purperharten bies

Deze eiken visgraat vloer hebben wij gelegd en behandeld met lak. Het biesje (randje) is van purperhart hout, een paars, tropisch hardhout uit Midden- en Zuid-Amerika.

 

Jatoba (rode tropische houtsoort) (mei 2021)

Stuk vervangen en het geheel geschuurd en in de olie gezet. Rode tropische houtsoorten blijven door te lakken (in plaats van te oliën) iets lichter.

 

Visgraat eiken planchetten (april 2021)

 

Geoliede eiken visgraat vloer, gerookt (april 2021)

Deze gerookte visgraat vloer hebben we gelegd en in de olie gezet.

 

Patroonvloer van eikenhout en afzelia hout (rode blokjes) (april 2021)

Deze bijzondere patroonvloer hebben we gelegd en afgewerkt met olie. De kleine rode blokjes zijn van afzelia hout (een rode tropische houtsoort). De rest is van eikenhout.

 

Teak vloer gelegd & gelakt (maart 2021)

 

Eiken lamel vloer in kleurolie Misty van Bona (februari 2021)

Lamel vloer Neerlandia Houten Vloeren Nijmegen

 
Eiken overzettreden in kleurolie en lak (januari 2021)

We hebben deze eiken overzettreden geplaatst en geolied in de kleurolie Dark Brown van het merk Bona. Daarna hebben we de traptreden gelakt. Bovenaan de trap ligt de bamboe vloer die we gelegd hebben.

 
Bamboe vloer (januari 2021)

Deze bamboe gelakte bamboe vloer hebben wij gelegd in de hal, keuken en op het toilet.

 
Beuken vloer (december 2020)

Bij deze beuken vloer hebben we een stuk vervangen. Het nieuwe stuk zie je op de linkerfoto, achter bij het raam. Daarna hebben we de vloer geheel geschuurd en in de lak gezet. Door de vloer te lakken in plaats van te oliën is de vloer lichter geworden.

 
Mutenye visgraat vloer (oktober 2020)

Helaas geen foto’s van het proces, wel van het resultaat! Dit is de bijzondere houtsoort Mutenye, afkomstig van bomen in Midden- en West-Afrika. We hebben deze visgraat gelegd en afgewerkt met olie.

 
Eiken vloer met matte lak (september 2020)

Deze eiken vloer heeft de sortering QFQ. Dit betekent dat de vloer erg uitgeselecteerd is, er zitten bijvoorbeeld geen noesten in. De vloer is helemaal vlak geschuurd. We hebben deze vloer gelegd en daarna afgewerkt met de kleur Bona Neutral Light en een matte lak.

 

 
Laminaat vloer (september 2020)

Slijtvaste laminaat vloer met een natuurlijke uitstraling.

 
Bamboe diagonaal (augustus 2020)

Dit is een plainpressed bamboe van het merk MOSO in de ‘kleur’ caramel.  Bijzonder, want we hebben hem diagonaal gelegd! De vloer is afgewerkt met lak.

 

 
Visgraat vloer gelakt aan de Kaaisjouwerskade in Nijmegen (augustus 2020)

Deze visgraat vloer hebben we gelegd en in de lak gezet voor een extra goede bescherming!

 
Eiken vloer met bijzondere bies (augustus 2020)

Deze eiken natuur vloer heeft geen noesten. De bies is gemaakt van twee stukken wengé hout (donker) en één stuk esdoorn hout (licht). Na het leggen hebben we de hele vloer gelakt.

 

Eiken mozaïek vloer (augustus 2020)

Deze eiken mozaïek vloer hebben we na het leggen in een kleur olie gezet (Dark Brown van het merk Bona). Daarna hebben we de vloer nog twee lak lagen gegeven voor een extra goede bescherming.

 
Visgraat vloer, gerookt en verouderd (augustus 2020)

Gerookte en verouderde visgraat vloer gelegd. Na het leggen hebben we de vloer geolied met een invisible kleurolie en daarna afgewerkt met twee lak lagen.

 

Teak visgraat vloer (juli 2020)

Bij deze teak visgraat vloer hebben een stukje erbij gelegd. Vervolgens het geheel geschuurd en gelakt. Omdat teak een rode tropische houtsoort is, is de vloer na het lakken ietsje lichter dan de oorspronkelijke vloer. De eerste twee foto’s zijn het eindresultaat, de laatste twee foto’s de situatie vóór.

 

Bamboe visgraat vloer (juni 2020)

Een visgraat vloer van bamboe met band en bies, tapis gelegd. Afgewerkt met een lak van het merk Bona.

 

 

Kambala aanheling en lakken (juni 2020)

Een stukje bij de haard erbij gelegd. Daarna de hele ruimte geschuurd en behandeld met een matte lak. Kambala is een rode tropische houtsoort die bij het lakken iets lichter blijft dan bij het gebruik van olie.

 

Enkel gerookt, wit geolied eiken (april 2020)

Onze vloer het ‘Kaaps bos’ in planken van 28 cm breed. Foto’s gemaakt door Looqify.

 
Trappen: 2 houten trappen en 1 PVC trap

Wij bekleden trappen met hout, PVC en laminaat. Dit kunnen we doen met en zonder bijpassend stootbord. En natuurlijk helemaal passend bij uw vloer! Deze treden hebben ook een anti-slip strip. Bij de PVC trap plaatsten we en profiel.

 
Triavium IJsbaan Nijmegen (april 2020)

De vloer van Café Pierre opgeknapt: geschuurd en in de olie gezet. Voor en na foto.

 

Duoplank vloer (maart 2020)

De duoplank vloer ‘Amstelveen’ uit de collectie van ParketGroep Nederland.

Kambala in Nijmegen (februari + maart 2020)

Een kambala vloer. Stuk erbij gelegd en nieuwe vloeren gelegd. Een mooi project!

 
Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen (2019)

In dit gebouw behandelden we verschillende zalen. Bij één zaal hebben we na het kaalschuren de vloer opnieuw in de hardwax olie gezet. In een andere zaal en in de gang hebben we helemaal opnieuw een visgraat vloer met mozaïek ondervloer gelegd. Video en sommige foto’s gemaakt door Envolutions.

 
PVC trap (2019)

Deze PVC trap sluit precies aan bij de overloop boven.

Patroonvloer en bamboe vloer (2019)

In een oud schoolgebouw dat tot woonhuizen is omgebouwd hebben we een patroonvloer (in het Suideras patroon) en een hoogkant bamboe vloer gelegd. De patroonvloer hebben we afgewerkt met hardwax-olie (twee lagen) en de bamboe vloer met lak (drie lagen). Foto’s gemaakt door Looqify.

Hongaarse punt (2019)

In deze woning hebben we twee vloeren in het Hongaarse punt patroon gelegd. Op de verdieping kwam noten hout behandeld met een matte lak, op de andere plek een eiken vloer, afgewerkt met kleurolie. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Pvc visgraat vloer met band en bies (2019)

Deze pvc visgraat vloer met band en bies is geplaatst op een ondervloer deels van tegels en deels van hout. Deze ondervloer hebben wij geëgaliseerd. Daarna is het plak pvc erop geplaatst.

Pvc vloer bij Café West End (2018)

We hebben de mozaïekvloer eruit gehaald, een vochtscherm aangebracht en de vloer geëgaliseerd. Vervolgens legden we de pvc vloer erin. Lees op deze pagina meer over pvc vloeren.

Renovatie lift van het podium bij Concertgebouw De Vereeniging (2018)

We hebben deel van het podium (de lift) bij Concertgebouw De Vereeniging gerenoveerd. De plankjes moesten dezelfde houtsoort, afmeting en sortering (hoe ‘rustiek’ het eruit ziet) hebben.

Quick-Step laminaat – nét echt hout (2018)
Bamboe visgraat (2018)

Een bamboevloer in de kleur ‘caramel’, gelegd in een visgraatpatroon met wengé bies. Afgewerkt met Bona lak.

Cum Laude – woningen in Nijmegen (2018)

Bij het bouwproject Cum Laude in Nijmegen leggen wij in drie woningen vloeren. In één woning is dit een eiken samengestelde plank van 28 cm breed en weinig noesten. In een andere woning leggen wij een eiken visgraatvloer. Die werken we af met kleurolie van Bona en lak. De derde vloer is een laminaatvloer, hieronder niet afgebeeld.

ParketGroep Nederland (2018)

We hebben een nieuwe vloer gelegd bij de ParketGroep in De Woonindustrie! Deze lamelplank in Hongaarse punt is van Quick-Step.


Onderhoud aan een vloer (2018)

Vaak leggen wij niet alleen nieuwe vloeren, maar onderhouden we juist bestaande vloeren. Bijvoorbeeld deze vloer in een woonhuis, die we gereinigd, gepolijst en geolied hebben. Dan oogt de vloer weer zo goed als nieuw!


Rokerspaleis Lensen Nijmegen

Dit eiken vlechtpatroon met wengé blokjes mochten we leggen in het Rokerspaleis Lensen aan de Molenstraat in Nijmegen. We hebben de vloer ook geschuurd en geolied.

Rabobank Keizer Karelplein Nijmegen

Drie verdiepingen in de Rabobank op het Keizer Karelplein in Nijmegen hebben we geschuurd en gelakt met Bona Traffic lak. In totaal hebben we zo’n 800m² bewerkt, en we zijn trots op het resultaat! Binnenkort mogen we nog twee verdiepingen bij deze zelfde bank schuren en lakken.

Nieuwbouw Drukkerij Brakkenstein

In opdracht van de Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten ontwikkelt Ballast Nedam een passende leefomgeving voor paters: appartementencomplex Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen. Neerlandia mocht in de gangen en kantoortjes een nieuwe gerookte eiken vloer leggen van in totaal 140 .

Schaatscafé Pierre en café ‘t Behouden Huys in Triavium

Neerlandia schuurde en oliede de eiken ministrookjes in schaatscafé Pierre en de eiken kopse blokjes in café ‘t Behouden Huys (180 ).

Bekleding van een trap met eiken parket

Neerlandia mocht in een huis een van de trappen bekleden en de vloer aanhelen. De trap moest ook breder gemaakt worden, zodat de bewoners erop konden zitten. De vloer is afgewerkt met naturel olie.

Kasteel Heyendael

Neerlandia kreeg de opdracht om de vloeren van Huize Heyendael in Nijmegen na te maken en enkele vloeren te restaureren. De vloeren hadden ingewikkelde patronen waardoor de parketteurs hun vakkennis konden laten zien. Zij moesten deze  patronen exact namaken. Als vloer ziet u vlechtpatronen in de band  en molenwiekpatronen met vlakverdelingen in verschillende houtsoorten.

Concertgebouw De Vereeniging

In 2010 besloten de eigenaren van de  De Vereeniging dat hun prachtige, traditioneel gelegde houten vloer aan een opknapbeurt toe was. De eer was aan Neerlandia Houten Vloeren om deze klus te klaren. Het was een enorm karwei met een schitterend resultaat. Wij zijn trots op de vloeren die we hebben gelegd in De Vereeniging. Het concertgebouw beschikt over de beste akoestiek van Nederland, dus de akoestiek werd getest in combinatie met de houten vloeren. Alles werd gecontroleerd om het goede geluid te behouden. In totaal hebben we hier meer dan 1000m² vloer gerenoveerd en nieuw gelegd.

Klooster aan de Sterrenschansweg te Nijmegen

Onder een schraal, versleten vinyl vloer ging een kleine schat schuil. Het opknappen van deze vloer was zeer zeker de moeite waard. In het voormalige klooster aan de Sterrenschansweg in Nijmegen lag, onder een oude vinyl vloer, een prachtige houten patroonvloer. Doordat het vinyl op de houten vloer was geplakt, moesten we flink schuren om de lijmresten weg te krijgen. Nu kan deze vloer van ongeveer honderd jaar oud weer vele jaren mee.