Schuren en oliën/lakken

Als uw vloer beschadigd is, hoeft u niet een geheel nieuwe parketvloer te laten legen. Deze kunnen we vaak repareren en/of schuren. We schuren de vloer dan ‘kaal’, wat betekent dat er een stukje (nog geen millimeter) van de toplaag af gaat. Daarna werken we het af met olie, hardwax-olie of lak. Het opschuren van uw parketvloer is een specialisatie die een vakman of -vrouw het beste kan uitvoeren. Onze gediplomeerde parketteurs behandelen het hout met aandacht.

Uw vloer een andere kleur geven

Als we uw vloer kaal schuren, kunnen we hem vaak een andere kleur geven. Dit doen we door de vloer te oliën of lakken. Wilt u meer weten over de keuze tussen olie of lakken, lees dan deze pagina. Op eiken gaat kleuren meestal heel goed. Heeft u een rode, tropische houtsoort? Dan kunnen we uw vloer niet met een kleurolie behandelen. Op onze sociale media plaatsen we veel voorbeeld van kleurolie op vloeren. Maar het beste is om de kleurstalen in het echt te bekijken in onze winkel. U mag ze natuurlijk ook lenen. Twijfelt u nog, dan kunnen wij altijd een proefstukje voor u maken. Dan ziet u hoe het resultaat op uw eigen vloer zal worden.

Advies op maat

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies op maat. Als het nodig is komen wij graag een kijkje nemen bij u thuis, zodat wij goed kunnen inschatten welke behandeling uw vloer nodig heeft. Kaal schuren is namelijk niet altijd nodig. Wij bespreken samen met u de opties.