Welke onderhouds ­ producten moet ik gebruiken?

Welke onderhouds ­ producten moet ik gebruiken?

Onze tips

Neerlandia Houten Vloeren heeft een eigen aanbod onderhoudsproducten. Door uw vloer regelmatig te behandelen met olie, was of lak verlengt u de levensduur van uw vloer. Voor iedere type is er een passend product waarmee u reinigt en beschermt.

Bestel onderhoudsproducten in onze webwinkel

De eigen lijn van Neerlandia onderhoudsproducten zijn van ParketGroep Nederland. In onze webwinkel kunt u deze producten eenvoudig bestellen. Nog meer onderhoudsproducten verkopen wij in onze eigen winkel aan de Postweg. Bijvoorbeeld de merken Aquamarijn/Royl, Skylt, Lecol, Floorservice en Bona. Wij geven u ook altijd passend advies over uw eigen situatie.

Geoliede en hardwax geoliede vloeren

Het onderhoud van een geoliede vloer en een hardwax geoliede vloer is vergelijkbaar. Bij geoliede vloeren zorgt de aangebrachte olielaag voor bescherming van het hout. Om een olie vloer te onderhouden heeft u een aantal dingen nodig. Onderhoudsolie, een intensiefreiniger en een reinigingsmiddel voor regelmatig gebruik. Het reinigingsmiddel gebruikt u in het dweilwater. De intensiefreiniger is voor als u de vloer in de onderhoudsolie gaat zetten. U geeft de vloer dan eerst een grondige reiniging zodat écht alle vlekken zoveel mogelijk verdwenen zijn. Dan brengt u een nieuwe onderhoudsolie laag aan. Dit kan met een boenmachine (bij ons te huur) of een doek of pad. Voor vloeren behandeld met witte olie hebben wij speciale producten om de witte kleur zo goed mogelijk te behouden.

Gelakte vloeren

Om een lak vloer wekelijks te reinigen verkopen wij een ph-neutrale reiniger. Deze kunt u in het dweilwater doen. Wilt u uw lak vloer in optimale conditie houden, dan gebruikt u een polish. Dit zorgt voor een goede bescherming, want dan slijt de laag polish in plaats van de gewone lak lagen. Ook heeft een polish een corrigerende werking. Kleine krassen en beschadigingen vult u op. Wij hebben polish voor watergedragen en niet-watergedragen lak en in matte en glanzende varianten. Onze onderhoudspakketten voor lak omvatten altijd een polish, een remover en/of stripper om de oude laag polish eerst te verwijderen, en een reinigingsmiddel voor wekelijks gebruik.

Was vloeren

Bij een wasvloer zorgt de aangebrachte was voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud blijft deze beschermlaag in topconditie. Dit verzekert een lange levensduur. Door een extra laag onderhoudswas aan te brengen op de vloer brengt u een nieuwe beschermlaag aan. Zorg er wel voor dat de vloer eerst goed schoon is als u een nieuwe laag op brengt. Anders blijft het vuil namelijk ‘steken’ tussen de lagen en is dit erg moeilijk te verwijderen. Wij verkopen onderhoudswas in naturel kleur. Ook bieden wij het in verschillende soorten en wastypen.

Laminaat vloeren

Een kwaliteitslaminaatvloer is een duurzame en slijtvaste vloer. Dit betekent dat u kiest voor onderhoudsgemak. Gelukkig hoeft u bij laminaat alleen maar te dweilen en te stofzuigen. Voor in het dweilwater hebben wij een speciale laminaatreiniger.

PVC vloeren

Voor PVC vloeren verkopen wij een ph-neutrale reiniger. Deze kunt u in het dweilwater doen voor de regelmatige schoonmaak.

Persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.