Nieuwe leveringsvoorwaarden CBW-erkende winkels

Woonwinkels die CBW-erkend zijn, hebben verkoopvoorwaarden die u extra goed beschermen bij uw aankoop. Onlangs zijn er nieuwe leveringsvoorwaarden opgesteld. Benieuwd hoe deze eruit zien? Lees er dan alles over in dit document.

Nieuwe producten in de Neerlandia winkel

Dit jaar hebben we bij Neerlandia een aantal nieuwe producten in de winkel liggen.

Neerlandia is een officiële quick-step dealer. Quick-step laminaat is een hoge kwaliteit laminaat met 25 jaar garantie.

Plak PVC is sterk en onderhoudsarm. Het is waterafstotend, dus je kunt de vloer nat dweilen.

We verkopen tevens onderhoudsboxen, een box met een onderhoudsset met onder andere zeep en andere reinigingsmiddelen. Voor iedere vloer hebben we een andere box.

Kom een keer langs bij ons in de winkel voor meer informatie en persoonlijk advies!

 

 

Olie met onbehandelde uitstraling

Wil jij je vloer laten oliën, maar toch die natuurlijke look behouden? Dan zit je bij Neerlandia goed, want wij gaan vanaf nu werken met een nieuw oliemerk: WOCA Neutral Oil. Dit is de eerste olie ter wereld die ervoor zorgt dat de kleur en uitstraling van pas geschuurd eikenhout na de behandeling behouden blijft.

Neutrale afwerking
We gebruiken WOCA Neutral Oil voor een neutrale of bijna onzichtbare afwerking, die er net zo uitziet als onbehandeld hout op opnieuw geschuurde oppervlakken. De olie heeft een specifieke behandelmethode nodig. Daarom adviseren wij deze te laten aanbrengen door een gecertificeerde professional. Na de behandeling met Neutral Oil wordt het oppervlak afgewerkt met WOCA Neutral Oil Care.

Sponsoring Talenten Team

Het Talenten Team Nijmegen-Noord bestaat uit sportieve Eritrese vluchtelingen die sinds kort in Lent verblijven. Het zijn hardlopers, wielrenners en volleyballers die kunnen rekenen op de inzet van vrijwilligers en sportverenigingen. Ze trainen mee met Nijmeegse sportclubs en vallen op door hun talent en inzet. Het Talenten Team Hardlopen werkt nauw samen met atletiekvereniging Cifla, waar elke donderdag getraind wordt. Hierdoor integreren ze goed in de club. Daarnaast organiseren ze trainingen met verschillende professionele looptrainers in Nederland. Neerlandia Houten Vloeren sponsort de lidmaatschapsgelden en de licenties van het team. Door de verschillende sponsoren en vrijwilligers is het mogelijk om dit talentvolle team een mooi programma aan te bieden, met positieve resultaten als gevolg. Ze liepen 27 wedstrijden, wonnen er tien en behaalden vele podiumplekken.

neerlandia009

Houten vloer van Utopia in huis?

Misschien heb je het al wel gezien, maar onze Parketgroep Nederland heeft onlangs een prachtige houten vloer mogen presenteren bij het programma Utopia, iedere werkdag te zien bij SBS6. De bewoners kozen voor een eiken mozaïek houten vloer, een die ‘hufterproof’ is, maar niet te duur. En jij kan deze vloer nu ook in huis hebben!

Deze massief houten vloer met een industriële, retro look is al voor 29,95 euro (per vierkante meter) bij ons te krijgen. Je kunt het als een doe-het-zelf-pakket kopen, maar wij kunnen hem ook voor je leggen. De vloer is in elke gewenste kleur af te werken en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Kom voor meer informatie naar onze winkel of neem contact met ons op!

009-1

Sponsoring Bandy Bond Nederland

Met trots kunnen we melden dat we Bandy Bond Nederland sponsoren! Op dit moment is de Nederlandse bandyploeg, met daarin onze parketteur Jordan Braam, aan het strijden op het WK in Zweden. We wensen jullie veel succes mannen!

Neerlandia tijdens de feestdagen

Neerlandia wenst u fijne feestdagen! Aankomende week zijn we geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.30 uur, en op zaterdag tot 16.00 uur.

neerlandia-team

Schade aan uw vloer?

Als u zorgvuldig de vloer heeft uitgekozen die het best bij uw woonsituatie past, bent u natuurlijk erg zuinig op uw vloer. Toch kan uw vloer schade oplopen. Schade aan uw vloer is zonde, maar niet het einde van de wereld. In de meeste gevallen hoeft u niet gelijk de hele vloer te vervangen en is het mogelijk om de schade te herstellen. Als uw vloer beschadigd is, kunt u dit het beste melden aan de verzekering of contact met ons opnemen.

Schadeherstel
Wanneer u contact met ons heeft opgenomen komt er eerst iemand van ons langs om de schade op te nemen. Hij of zij bekijkt welk hout is gebruikt en wat er nodig is om de vloer weer in zijn oude staat terug te brengen. De vloer opschuren of aanhelen kan soms voldoende zijn. De vloer repareren kan echter ook betekenen dat kleine delen van het hout verwijderd worden en daar nieuwe stukjes voor in de plaats worden gelegd.

Renoveren van oude houten vloeren
Het komt regelmatig voor dat mensen ons inschakelen omdat blijkt dat onder het verweerde tapijt van hun nieuw aangekochte woning een prachtige parketvloer schuil gaat. Dat zijn altijd mooie klussen voor ons waar we onze liefde voor hout en houten vloeren prima in kwijt kunnen!

Houten vloer vervangen
Soms is een houten vloer er zo slecht aan toe dat hij beter vervangen kan worden. Wij proberen dat altijd te voorkomen, maar soms lukt dat niet. Gaat u toch liever over tot vervanging van de vloer dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor.

Zo maakt u de juiste keuze bij vloerverwarming

Vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Het is energiebesparend, geluidloos en ‘onzichtbaar’, maar bovenal een zeer comfortabele manier om je huis te verwarmen. Maar let op, het gebruik van vloerverwarming kan consequenties voor je vloer hebben.

650x350_l21lzglhl2rvd25sb2fkcy9cbg9nx2zvdg9zl3zsb2vydmvyd2fybwluzzmucg5n

Waar moet u op letten bij vloerverwarming?
De meeste vloeren zijn geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Of het nou gaat om laminaat, pvc- of een houten vloer, in de meeste gevallen is de combinatie met vloerverwarming mogelijk. Echter, niet alle houtsoorten zijn even geschikt om te gebruiken! Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houtsoort te gebruiken die weinig warmte doorlaat. Ook voor de ondervloer moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren die het functioneren van de vloerverwarming beïnvloeden. Lees hier meer over de geschikte vloeren voor een vloerverwarming.

Isolatie, temperatuurschommelingen en vochtgehalte
Temperatuurschommelingen kunnen er voor zorgen dat er schade aan uw vloer ontstaat. Niet alle houtsoorten zijn namelijk even goed bestand tegen een verandering in temperatuur. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een droge lucht. Om het vochtgehalte in de ruimte op peil te houden, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Zo voorkomt u dat er barsten in uw vloer ontstaan, of dat deze gaat uitzetten/krimpen.

Laat u adviseren
Indien u vloerverwarming overweegt, raden we u aan om u te laten adviseren over de gevolgen die dit kan hebben voor uw vloer. Het zou zonde zijn als uw vloer schade oploopt die voorkomen had kunnen worden door even bij uw parketspecialist langs te gaan. U kunt voor advies altijd contact met ons opnemen.

Tekst en beeld via ParketGroep Nederland.

Verwarming & luchtvochtigheid: hoe zit het?

Nu de dagen korter worden en de temperatuur buiten daalt wordt de verwarming in huis steeds vaker aangezet. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat dit gevolgen kan hebben voor hun houten vloer. Wat kun je doen om je vloer te beschermen?

Luchtvochtigheid
Als je de verwarming aanzet, kan de luchtvochtigheid in huis flink dalen. Waar de luchtvochtigheid in huis normaal gesproken rond de 50-60% ligt, kan deze door verwarming dalen tot minder dan 30%. Een droge lucht is niet alleen slecht voor je eigen gezondheid, ook de vloer lijdt eronder. De luchtvochtigheid wordt onder andere beïnvloed door de verwarming, ventilatie en isolatie van een ruimte.

Gevolgen voor je parketvloer
Voor een parketvloer is een luchtvochtigheid van rond de 50-60% ideaal. De luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer (verkrijgbaar in onze winkel). Als de luchtvochtigheid te laag is, kan er vocht aan de vloer worden onttrokken. De vloer kan dan zo droog worden dat er scheuren in ontstaan. Wanneer er te veel vocht in de lucht zit, neemt de vloer mogelijk vocht op, wat tot vervorming kan leiden. De effecten van een te lage of te hoge luchtvochtigheid verschillen per houtsoort.

c97d03739da16cc7aa3cb7ceee903fb3_large

Wat kun je er aan doen?
Om uw parketvloer in goede conditie te houden en te zorgen voor een gezond klimaat in huis is het van belang de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit kunt u doen door het gebruik van een luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers voorkomen dat uw vloer in de winter schade oploopt. Zo kunt u zo lang mogelijk van uw houten vloer genieten. Luchtbevochtigers zijn in onze winkel verkrijgbaar. Voor een persoonlijk advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tekst via ParketGroep Nederland.