In de badkamer een houten vloer, kan dat?

In de badkamer een houten vloer, kan dat?

Dit zijn de mogelijkheden

De natte badkamer lijkt niet de meest logische plek voor een houten vloer. Toch is het mogelijk om ook in deze ruimte een houten vloer te leggen. Er zijn wel wat dingen waar u rekening mee moet houden.

Vast verlijmen en lakken
Het hout dat in een badkamer wordt gelegd moet ondoordringbaar zijn voor vocht. Door de verschillende vloerdelen stevig op elkaar te lijmen gaan we naden en kieren tegen. Een zwevend geplaatst vloer, los van de tussen vloer, zouden wij dus niet aanraden. Naast dat uw vloer vast verlijmd moet zijn, zullen wij uw vloer lakken. Doordat we meerdere lak lagen aanbrengen dringt er veel minder snel vocht in uw vloer. Lakken is dus de beste optie bij een houten vloer in de badkamer. Een vast verlijmde, gelakte bamboe vloer is ook mogelijk in de badkamer.

Wij adviseren u over de mogelijkheden
Door de vloer goed te lakken blijven water en vuil op het oppervlak liggen en dringt het niet door in het hout. Niets hoeft u dus meer in de weg te staan om ook in de badkamer te kunnen genieten van een houten vloer.

Laminaat of PVC
Toch liever geen houten vloer, maar laminaat of PVC in de badkamer? Ook dit hebben wij in onze collectie. Het merk Quick-Step verkoopt speciale laminaat vloeren met een hydroseal die extra goed beschermd zijn tegen vocht. Deze hydroseal coating loopt door tot in de groeven, zodat daar geen water kan binnendringen. Ook een PVC vloer kunnen we makkelijk in uw badkamer plaatsen. Een groot voordeel is dat een PVC vloer heerlijk warm en zacht aanvoelt onder uw blote voeten. PVC vloeren zijn dan weer niet geschikt voor extreem vochtige ruimtes zoals sauna’s, stoombaden en in een douche.

Persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.