Een houten vloer krijgt pas echt karakter als er op geleefd wordt. Verouderde vloeren hebben diepe en warme in de uitstraling. Normaal gesproken bereikt een vloer dit pas na 15 jaar. Maar er zijn ook vloeren die ze bij de leverancier al verouderd maken. Zo heeft u tóch een vloer met karakter zonder jaren te hoeven wachten.
Verouderde vloeren door moderne technieken
Veel mensen dromen van een verouderde vloer, maar zouden er liever niet 15 jaar op wachten. Met de huidige verouderingstechnieken die op het hout worden losgelaten hoeft dat ook niet. Een vloer die op deze manier ouder wordt gemaakt suggereert al direct een rijke historie van uw woning. Als u bijvoorbeeld een oud huis koopt, past een verouderde vloer daar goed bij.
Verouderingstechnieken
Bij ‘veroudering’ wordt het hout getrommeld. Hierdoor komen er kleine deukjes en beschadigingen in het hout. Daardoor lijkt de vloer geleefd. Naast veroudering gebruiken leveranciers ook andere technieken om uw vloer er oud uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan roken, waardoor de planken een diepere kleur krijgen. Ook de kleurverschillen tussen de planken onderling zijn groter en de vlamtekeningen beter zichtbaar. Dan bestaat er nog een verouderde kant, waarbij de groeven tussen de planken niet helemaal kaarsrecht lopen, maar een onregelmatige vorm hebben. Een andere techniek is borstelen, waarbij de zachte delen uitgeborsteld zijn. De planken voelen hierdoor ruwer aan. Schaven, wéér een andere techniek, lijkt daar een beetje op. Hierbij ziet u hier en daar kleine, haast onzichtbare schraapjes tegen de richting van de plank zichtbaar zijn. De planken krijgen hierdoor op kleine plekjes meer reliëf.
Robuuste uitstraling van verouderde vloeren
Een verouderde vloer combineert een geleefde uitstraling met modern gemak. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en daardoor ook toepasbaar in de keuken en commerciële ruimtes. Dit soort vloeren moet u altijd in het echt zien om een indruk te krijgen van de stijl. U kunt daarvoor langskomen in onze winkel in Nijmegen.