Massieve vloeren

Massieve vloeren hebben een dikte van ca. 21 mm en bevatten een mes- en groefverbinding. Hiermee kunnen de planken, die in verschillende breedtes leverbaar zijn, onderling verbonden worden. Dit maakt het leggen van de vloer eenvoudiger. Met behulp van veren aan de lange zijde van de vloer wordt de planken vloer op spanning gehouden. De natuurlijke werking van het hout wordt zo opgevangen. Door verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur kan op de vloerverbindingen nogal wat spanning komen te staan. De veren en de kwaliteit van de verbinding zorgen ervoor dat de vloer mooi glad blijft.

header_multiplankvloeren

Vergelijking met andere soorten
Een massief houten vloer verschilt in gebruik niet veel van een gelaagde vloer of van traditioneel parket. De keuze voor een massieve vloer wordt vaak bepaald door de uitstraling en het woongenot. De prijs wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het hout dat gebruikt wordt.

Voordelen van een massieve vloer
Een zwevend gelegde plankenvloer brengt een aantal voordelen met zich mee. Het kan in kortere tijd worden gelegd, het is te verhuizen en het is meerdere keren te schuren en af te werken. Zo wordt niet alleen een lange levensduur van uw vloer gegarandeerd, maar geeft een massieve vloer u ook de mogelijkheid om in de afwerking de (kleuren)trends van dat moment te volgen.