Massieve vloeren

Massieve vloeren zijn de klassiekers onder de vloeren. Ze hebben een lange levensduur en wij kunnen hem geheel naar uw wensen leggen en afwerken.

Kenmerken van massieve vloeren

Massieve vloeren hebben een dikte van ca. 21 mm. Ook bevatten ze een mes- en groefverbinding. Deze verbinden de planken onderling. Dit maakt het leggen van de vloer eenvoudiger. Met behulp van veren aan de lange zijde van de vloer wordt de planken vloer op spanning gehouden. Dit vangt de natuurlijke werking van het hout op. Door verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur kan op de vloerverbindingen nogal wat spanning komen te staan. De veren en de kwaliteit van de verbinding zorgen ervoor dat de vloer mooi glad blijft.

header_multiplankvloeren

Vergelijking met andere soorten

Een massief houten vloer verschilt in gebruik niet veel van een gelaagde vloer of van traditioneel parket. Massieve vloeren zijn in veel variaties te krijgen en af te werken naar wens. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van het hout dat gebruikt wordt.

Voordelen van een massieve vloer

Een zwevend gelegde plankenvloer brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij kunnen het in kortere tijd leggen, het is te verhuizen en wij kunnen de vloer meerdere keren schuren en afwerken. Een lange levensduur van uw vloer is op die manier gegarandeerd. Ook kunt u in de afwerking de (kleuren)trends van dat moment volgen.