Lamelparket

Lamelparket, niet te verwarren met laminaat, is een speciaal ontwikkelde vloer. Net als een massieve vloer plaatsen de parketleggers deze vloer zwevend. Lamelparket is door de specifieke manier van samenstelling een relatief voordelig alternatief voor de traditionele parketvloer. Het aanzicht van lamel is echter minder strak dan dat van tapis.

Samenstelling

Het parket bouwen we in drie lagen op. De drie afzonderlijke lagen plaatsen we haaks op elkaar en verlijmen we onder hoge druk. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele vloer, die te plaatsen is op elke ondervloer.

image-2016-02-20(4)

Milieubewuste keuze

Lamel geeft u de stabiliteit van een hardhouten vloer met een toplaag van slechts drie millimeter. Door het minimale gebruik van hardhout is lamelparket ook een heel milieubewuste keuze. Hout blijft, zelfs in deze samenstelling, onverwoestbaar. De kwaliteit is dan ook niet afhankelijk van dikte. Parket met een toplaag van drie millimeter hardhout gaat bij normaal gebruik nog altijd minimaal dertig jaar mee.

Bestand tegen een stootje

Door de specifieke sandwichconstructie is een lamelparketvloer goed bestand tegen vocht. Met een luchtbevochtiger die de vloer op een constante luchtvochtigheidsgraad van 45% houdt, heeft u jarenlang plezier van uw lamelparket. Vloerverwarming is ook geen enkel probleem. Dit komt door de stabiliteit die de vloer lever. Er moet dan wel gebruik worden gemaakt van de juiste houtsoorten.

Voordelen lamelparket
  • makkelijk zelf te plaatsen
  • in de meeste gevallen opneembaar
  • met goed geluidsisolerende tussenlaag toe te passen in appartementen
  • snel te plaatsen
  • relatief voordelig
Nadelen lamelparket
  • bij zwevend gelegd enig loopgeluid
  • kans op doortekenen tussenlaag