Kurk

Kurk is geen houten vloer, en ook geen parket. Toch bieden wij dit natuurproduct aan. Het komt namelijk wel van bomen: van de schors, om precies te zijn. Juist daarom is het een verantwoord ecologisch product.

Eeuwenoud ambacht

Kurk komt van de kurkeik, die voornamelijk groeit in Portugal, Frankrijk en Noord-Afrika. De schors wordt handmatig, volgens eeuwenoud ambacht, van de boom verwijderd. De boom wordt hierbij geen enkele schade toegedaan. De schors groeit gewoon weer aan. Een kurkeik wordt ongeveer 200 jaar oud. Om de negen jaar kan de schors ‘geoogst’ worden. De eik vormt daarmee een bijna onuitputtelijke bron.

image-2016-02-20(9)

Toonaangevend in kurk

Wij werken graag met Wicanders, omdat zij samenwerken met de Portugese Amorim Groep, die al meer dan 130 jaar ervaring heeft in exclusieve kurkproducten. Vertegenwoordigd in meer dan 51 landen wereldwijd werken zij onophoudelijk aan het aanprijzen van kurken vloerbedekking.

Voordelen van kurk

Vroeger werd het vaak direct op de vloer gelijmd. Hierdoor was deze heel moeilijk te verwijderen. Tegenwoordig wordt het fabrieksmatig al op een HDF kern verlijmd en kan zo zwevend gelegd worden. In combinatie met de klikverbinding scheelt dit veel tijd bij het leggen. De vloer wordt afgewerkt met een slijtvaste, antistatische en vuilafstotende keramische lak. Hierdoor is de kurkvloer makkelijk te onderhouden. Kurk heeft het bijkomende voordeel dat het een heel stille, veerkrachtige vloer is die niet snel beschadigd. De unieke honingraatstructuur creëert een thermische isolatie, waardoor deze warm aanvoelt.