Bamboe vloeren

Een bamboe vloer, met zijn karakteristieke lijnenpatroon, is bijzonder geschikt voor in huis. Het is een kwart harder dan eiken, en daardoor slijtvaster. Maar bamboe is ook soepel, licht en flexibel door de bijzonder hoge treksterkte.

Bamboe vloer (door ons gelegd)

Exclusieve uitstraling

Maar vooral is bamboe mooi! Het geeft uw interieur een zweem van exclusiviteit, het voelt aan als geen ander materiaal, en het ziet er edel en harmonieus uit. De natuurlijke geur zorgt voor een aangenaam aroma.

Milieu- en pandavriendelijk

Een bamboe vloer is milieuvriendelijk. Door de bijzonder snelle aanwas is het mogelijk om ongeveer een derde van de bamboestammen te kappen, zonder dat het bos in omvang afneemt. Geregeld kappen versterkt de groeikracht (net als bij gras) zelfs! Ook voor de panda is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda leeft in het middengebergte van Centraal China en trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn.

Bamboe is geschikt voor vloerverwarming

Bamboe is een stabiel product, het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit. Daarom is het nauwelijks gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen. Het heeft een bijzonder lage warmteweerstand waardoor het goed past bij vloerverwarming. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vloeren op vloerverwarming. U kunt altijd terecht bij eigenaar Harry van der Zanden voor advies op maat.

Moso bamboe

Bij Neerlandia Houten Vloeren gebruiken we bamboe vloeren van het merk Moso. De bamboe die zij gebruiken heeft op de eerste vijf meter van de stam geen bladgroei en is daarom voor de panda geen voedselbron. Moso International is voor Europa de belangrijkste leverancier van bamboeproducten.