Bamboe

Bamboe, met zijn karakteristieke lijnenpatroon, is bijzonder geschikt voor parket. Het is een kwart harder dan eiken. Het heeft een bijzonder hoge treksterkte en is  soepel en licht, en daardoor flexibel. Bamboe is een stabiel product, het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit. Daarom is het nauwelijks gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen. Het heeft een bijzonder lage warmteweerstand waardoor het goed is toe te passen bij vloerverwarming.

bamboe-parket

Exclusieve uitstraling

Maar vooral is bamboe mooi! Het geeft uw interieur een zweem van exclusiviteit, het voelt aan als geen ander materiaal en het ziet er edel en harmonieus uit. De natuurlijke geur zorgt voor een aangenaam aroma. Bamboe wordt dan ook vaak door architecten en binnenhuisadviseurs voorgeschreven.

Milieu- en pandavriendelijk

Een bamboe vloer is milieuvriendelijk. Door de bijzonder snelle aanwas is het mogelijk om ongeveer een derde van de bamboestammen te kappen, zonder dat het bosbestand in omvang afneemt. Door geregeld te kappen wordt de groeikracht (net als bij gras) zelfs versterkt. Ook voor de panda is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda leeft in het middengebergte van Centraal China en trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn.

Moso bamboe

Bij Neerlandia Houten Vloeren gebruiken we bamboe vloeren van het merk Moso. Deze bamboe heeft op de eerste vijf meter van de stam geen bladgroei en is daarom voor de panda geen voedselbron. Moso International is voor Europa de belangrijkste leverancier van bamboeproducten en gebruikt uitsluitend bamboe van plantages uit provincies die ver verwijderd zijn van het leefgebied van de panda.