Hoe voorkom ik kieren?

Een grote wisseling in luchtvochtigheid is een aanslag op houten vloeren. In extreme gevallen kan het leiden tot kieren en naden. Voor een deel bepaalt de kwaliteit van het hout en de wijze van het leggen de reactie van de vloer op luchtvochtigheid. Maar ondanks dat blijft er een risico op kieren door een te hoge of te lage luchtvochtigheid.

kieren voorkomen luchtbevochtiger

Gebruik een hygrometer en luchtbevochtiger
Het luchtvochtigheidsgehalte kunt u meten met een hygrometer. Deze verkopen we in onze winkel. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer ligt tussen de 50 en 65 procent. Is de luchtvochtigheid flink lager dan deze waarden, dan kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden. Wij verkopen verschillende in onze winkel, bijvoorbeeld van Boneco of Stadler. Radiatorbakjes zijn namelijk zelden genoeg om de lucht in huis voldoende vochtig te houden. Er zijn luchtbevochtigers die automatisch stoppen als de ruimte de door u ingestelde luchtvochtigheid (bijvoorbeeld 50%) bereikt. Er zijn ook luchtbevochtigers die u met een app kunt bedienen.

Goed vloeronderhoud voorkomt problemen
Bij de oplevering van uw vloer krijgt u van ons een onderhoudsboekje. Hierin staat hoe u uw vloer in topconditie houdt. Heeft u op dit moment problemen met uw houten vloer? Loop dan even binnen in onze winkel. Wij adviseren u graag over hoe de problemen kunnen worden aangepakt.