Hoe voorkom ik kieren?

Een grote wisseling in luchtvochtigheid is een aanslag op houten vloeren. In extreme gevallen kan het leiden tot kieren en naden. Voor een deel wordt de reactie van de vloer bepaalt door de kwaliteit van het hout en de wijze van leggen. Het risico op naadvorming door een te hoge of te lage luchtvochtigheid blijft echter altijd aanwezig.

Gebruik een hygrometer
Het luchtvochtigheidsgehalte kunt u meten met een hygrometer. Deze verkopen we in onze winkel. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer ligt tussen de 45 en 55 procent. Is de luchtvochtigheid flink lager dan deze waarden, dan kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden. Radiatorbakjes zijn namelijk zelden genoeg om de lucht in huis voldoende vochtig te houden.

Goed vloeronderhoud voorkomt problemen
Bij de oplevering van uw vloer krijgt u van ons een onderhoudsboekje waarin exact staat aangegeven hoe u uw vloer in topconditie houdt. Heeft u op dit moment problemen met uw houten vloer? Loopt u dan even binnen in onze winkel. Wij adviseren u graag over hoe de problemen kunnen worden aangepakt.