Hoe voorkom ik geluidsoverlast?

Bij appartementen, waar u buren onder, boven en van opzij heeft, kan er al snel geluidsoverlast ontstaan. Er zijn dan ook niet voor niets regels opgesteld ten aanzien van de toe te passen vloerbekleding. Naast de Nederlandse geluidswetgeving worden er ook op Europees niveau richtlijnen en normen op het gebied van geluid vastgesteld. Nederland is verplicht deze richtlijnen in de eigen wetgeving op te nemen.

Goede geluidsisolatie met een zwevende dekvloer
Steeds meer appartementen worden voorzien van een zwevende dekvloer. Dit is een losgelegde vloer die op een geluidsreducerende laag wordt geplaatst en geen enkel contact maakt met de wanden. Volgens het bouwbesluit dient de geluidsisolerende werking hiervan vijf decibel te zijn. Bij het leggen van een vloer, bovenop de geluidswerende ondervloer, is het van belang dat deze hier vol op verlijmd wordt.

image-2016-02-20(13)

Een kwestie van een goede voorbereiding
In de kwaliteit van de ondervloer zit de oplossing voor een goede geluidsisolatie. Vloer en ondervloer werken samen. Wij werken alleen met geluidsreducerende ondervloeren die getest zijn bij erkende instituten. TNO is bijvoorbeeld voor Nederland maatgevend. Duidelijk leesbare productlabels vertellen welke combinatie van geluidsreducerende onderlaag en vloerbedekking voldoet aan de officiële normen.

Wij hebben een uitgebreide ervaring opgedaan met het contactgeluid van vloeren en delen deze graag met u. Met onze kennis verhoogt u niet alleen uw eigen wooncomfort, maar ook dat van uw buren!