Hoe voorkom ik geluidsoverlast?

Bij appartementen, waar u buren onder, boven en van opzij heeft, kan er al snel geluidsoverlast ontstaan. Er zijn dan ook niet voor niets regels opgesteld voor de toe te passen vloerbekleding, zowel op Nederlands als Europees niveau.

Goede geluidsisolatie met een zwevende dekvloer

Steeds meer appartementen voorziet men van een zwevende dekvloer. Dit is een losgelegde vloer die men op een geluidsreducerende laag plaatst. Deze maakt geen enkel contact met de wanden. Volgens het bouwbesluit dient de geluidsisolerende werking hiervan vijf decibel te zijn. Bij het leggen van een vloer, bovenop de geluidswerende ondervloer, is het van belang dat de leggers deze hier vol op verlijmen. Zo beperkt u de kans op geluidsoverlast.

image-2016-02-20(13)

Een kwestie van een goede voorbereiding

In de kwaliteit van de ondervloer zit de oplossing voor een goede geluidsisolatie. Vloer en ondervloer werken samen. Wij werken alleen met geluidsreducerende ondervloeren getest bij erkende instituten. TNO is bijvoorbeeld voor Nederland maatgevend. Duidelijk leesbare productlabels vertellen welke combinatie van geluidsreducerende onderlaag en vloerbedekking voldoet aan de officiële normen.

Wij hebben uitgebreide ervaring opgedaan met het contactgeluid van vloeren en delen deze dan ook graag met u. Met onze kennis verhoogt u niet alleen uw eigen wooncomfort, maar ook dat van uw buren!