Legpatronen voor uw vloer

Wist je dat er heel wat verschillende manieren zijn om een vloer te leggen? Je hoeft enkel te spelen met de vormen, patronen of kleuren en de mogelijkheden zijn eindeloos! Komt u graag origineel uit de hoek, houdt u van eyecatchers of wilt u écht indruk maken? Lees dan zeker even verder.
Perfectie tot op de graat met visgraatpatroon
De naam spreekt voor zich: het patroon lijkt sprekend op een visgraat. Deze karaktervolle stijl is helemaal terug van weggeweest en geeft je moderne kamer een klassieke toets. Het patroon komt prachtig tot zijn recht in elke ruimte, van woonkamer tot badkamer, van kantoor tot keuken. Je kan hem bovendien plaatsen in alle maten en vormen. Nog een tip van formaat: wil je een nieuwe vloer in een grote kamer? Ga dan voor een groot visgraatpatroon. Is je kamer aan de kleine kant? Dan kies je best voor een kleiner visgraatpatroon. Een vloer met visgraatpatroon is een geweldige manier om een stuk klassieke uitstraling binnen te halen in een moderne woning.

De Hongaarse punt: een patroon waar je op kan rekenen
Wist je dat dit patroon al geliefd was in de 17e eeuw? Zelfs vorsten de vorsten en edelen uit die tijd, die bekend stonden om hun bombastische barokstijl, konden de vloer wel smaken en gebruikten ze op belangrijke plaatsen in hun kastelen. Al is de Hongaarse punt natuurlijk niet alleen mooi in een balzaal. Het geeft elke werk- of woonomgeving meteen een tijdloze touch. Dit bijna wiskundige patroon kan je beschouwen als het broertje van de visgraat, maar wel met een groot verschil. Bij de visgraatvloer worden de linkse en rechtse delen in een hoek van 90° geplaatst en ligt de korte zijde haaks op de lange zijde van de plank ernaast. Bij de Hongaarse punt liggen de delen in een hoek van 60° en sluiten de korte zijden aan.

Koning te rijk met het Versailles-patroon
Je kan je ogen niet afhouden van dit vorstelijk patroon! Voor de oorsprong van de naam hoeven we niet ver te zoeken. We vonden de vloer namelijk voor het eerst terug in het Paleis van Versailles, waar de Franse adel dagelijks flaneerde. Ook de vloer was, en is nog steeds, een gigantische eyecatcher.

Kleur bekennen met een vertrouwde plankenvloer
De plankenvloer is misschien het meest voorkomende patroon, maar dat betekent niet dat je geen unieke vloer kan creëren! Combineer met verschillende materialen en kleuren en zoek de speelsheid op in je interieur. Maar… bekijk wel altijd de kamer in z’n geheel. Zijn er al veel kleuren of patronen aanwezig? Zoek dan de juiste balans, zodat het niet te druk wordt.

Advies nodig?
Een patroon gekozen, maar weet je niet of het toepasbaar is met je materiaalkeuze? Bij Neerlandia geven we u graag advies!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.