Zo maakt u de juiste keuze bij vloerverwarming

Vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Het is energiebesparend, geluidloos en ‘onzichtbaar’, maar bovenal een zeer comfortabele manier om je huis te verwarmen. Maar let op, het gebruik van vloerverwarming kan consequenties voor je vloer hebben.

650x350_l21lzglhl2rvd25sb2fkcy9cbg9nx2zvdg9zl3zsb2vydmvyd2fybwluzzmucg5n

Waar moet u op letten bij vloerverwarming?
De meeste vloeren zijn geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Of het nou gaat om laminaat, pvc- of een houten vloer, in de meeste gevallen is de combinatie met vloerverwarming mogelijk. Echter, niet alle houtsoorten zijn even geschikt om te gebruiken! Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houtsoort te gebruiken die weinig warmte doorlaat. Ook voor de ondervloer moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren die het functioneren van de vloerverwarming beïnvloeden. Lees hier meer over de geschikte vloeren voor een vloerverwarming.

Isolatie, temperatuurschommelingen en vochtgehalte
Temperatuurschommelingen kunnen er voor zorgen dat er schade aan uw vloer ontstaat. Niet alle houtsoorten zijn namelijk even goed bestand tegen een verandering in temperatuur. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een droge lucht. Om het vochtgehalte in de ruimte op peil te houden, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Zo voorkomt u dat er barsten in uw vloer ontstaan, of dat deze gaat uitzetten/krimpen.

Laat u adviseren
Indien u vloerverwarming overweegt, raden we u aan om u te laten adviseren over de gevolgen die dit kan hebben voor uw vloer. Het zou zonde zijn als uw vloer schade oploopt die voorkomen had kunnen worden door even bij uw parketspecialist langs te gaan. U kunt voor advies altijd contact met ons opnemen.

Tekst en beeld via ParketGroep Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.