Wereldrecord parketleggen

Op 21, 22 en 23 maart vond in Gorinchem de gecombineerde beurs ‘Vakbeurs voor de woninginrichter, Parketvakdagen en Meubelvakbeurs’ plaats. Tijdens deze dagen was het eindelijk weer tijd om een officiële poging te doen het wereldrecord parketleggen te verbreken. Wilfred Krebbers, werkzaam bij Neerlandia Houten Vloeren in Nijmegen, had hier wel oren naar. Krebbers streed weliswaar eerder in het Nederlands kampioenschap, maar dit was zijn eerste wereldrecordpoging. De kwalificatierondes verliepen via het Nederlands Kampioenschap Parketleggen. Uiteindelijk streden er twee Nederlandse teams, elk bestaande uit 17 parketleggers, om de titel. Het team van Krebbers verbrak de bestaande recordtijd (3.33,74 minuten) met de fantastische score van 3.28,80 minuten. Harry van der Zanden, eigenaar van Neerlandia Houten Vloeren, zegt: “Ik ben ontzettend trots op zijn prestatie en om eerlijk te zijn vraag ik me af of het überhaupt nog sneller kan. In elk geval heb ik nu een wereldrecordhouder in de zaak, dat is een bijzonder idee!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.